tiistai 29. syyskuuta 2015

Unelmieni liikuntamatka

Tehtävänä on suunnitella unelmieni liikuntamatka, joka sisältää aktiivista, passiivista sekä nostalgista liikuntamatkailua, ja tiedon kohteista, seurasta ja kestosta.

Aktiivinen liikuntamatkailu tarkoittaa matkaaa, jonka tarkoituksena on päästä itse liikkumaan.
Passiivinen liikuntamatkailu tarkoittaa sitä, että olet seuraamassa jotain liikuntatapahtumaa.
Nostalginen liikuntamatkailu tarkoittaa matkaa, jossa menet kohteeseen, jolla on jokin liikunnallinen historia.

Lähtisin matkalle unelmieni matkaseurassa, Millan ja Annin kanssa. Liikuntamatkamme alkaisi Helsingin lentokententältä, ja lentomme laskeutuisi Italiaan, Rooman lentokentälle. Roomassa kiertäisimme Colosseumia, jossa opas kertoisi meille siellä antiikin aikana pidetyistä gladiaattoritaisteluista sekä olympialaisista. Toisena päivänä vierailisme Palatiumin ja Aventinuksen kukkuloiden välisessä laaksossa sijaitsevassa puistojja, jossa ennen sijaitsi Circus Maximus, sirkus, jossa antiikin aikaan pidettiin hevosvaunuajoja. Roomassa viipyisimme viikon, jonka jälkeen lentäisimme Australiaan.





Sydnehyn asettauduttuamme kiertelisimme kaupunkia, ja seuraisimme kolme päivää kestävää kansainvälistä skeittauskilpailua. Austraaliassa oleskelumme aikana seuraisimme myös surffaajien lautailua mahtavilla aalloilla, ja saattaisimme itsekin kokeilla sen alkeita. Kahden viikon jälkeen lentäisimme Thaimaan länsirannikolle.




Thaimaassa ottaisimme osaa ilmoittautumallemme laitesukelluksen alkeiskurssille, jossa pääsisi myös snorklaamaan. Kurssi kestäisi 9 päivää, ja sen suoritettuamme  jäisimme vielä viikoksi tutustumaan Thaimaalaiseen kulttuuriin, ja kävisimme katsomassa norsuja.



Kohteet valitsin omien kiinnostuksenkohteitteni mukaan, ja kriteerinä matkakohteille oli lämpö, ja erillaiset kulttuurit. En ole koskaan skeitannut, surffannut tai laitesukeltanut, mutta jokainen niistä kiehtoo minua, ja haluaisin päästä niitä kokeilemaan.

1 kommentti:

  1. Oletpa löytänyt inspiroivat kuvat! Käsitteet ovat myös hyvin hallussa ja olet selkeästi ymmärtänyt, mitä ne tarkoittavat. Toivottavasti pääset joskus toteuttamaan suunnitelmasi :)

    VastaaPoista