lauantai 9. toukokuuta 2015

Lasimäki ja Pudasjärveläisten ohjelma

Työssäoppi on nyt ohi, ja ollaan palattu kuluttamaan koulun sohvia sekä fatboytä. Myös kengät pohjat ovat ollet kovassa käytössä, sillä Pudasjärveltä tulleen ryhmän kanssa olemme käyneet kaupunkisuunnistamass, Hämeenlinnassa sekä Iittalan lasimäellä.

Kaupunki suunnistus tapahtui pienissä ryhmissä, oman ryhmäni nimi oli T:Nopeet ja toimin heidän kuvaajanaan. Suoritimme rastit nopeasti, mutta tarkasti, ja tästä hyvästä voitimme Kahoot -kisan. Tämän jälkeen kävimme koululla syömässä, ja menimme Hämeenlinnalle opastetulle kierrokselle. Olin varsinainen hapannaama, sillä Hämeenlinnassa on tullut käytyä useamman kerran niin ala- kuin yläasteellakin, perheen retkistä nyt puhumattakaan. Tämän kiertelyyn käytetyn ajan olisi voiut käyttää hyödyllisemmin, tekemällä muita koulutehtäviä.



Seuraavana päivänä ajettiin koulun tilataksilla Iittalan lasitehtaalle. Suunnistimme ensimmäisena Kulta suklaaseen ihastelemaan käsin tehtyjä namuja. Siitä jatkoimme itsenäistä kierrostamme alueella ja lopulta päädyimme isoon halliin, missä lasia puhallettiin. Siellä oli aivan tavattoman kuuma, enkä millään käsitä kuinka siellä voidaan työskennellä yhtään pidempiä päiviä, kun itse karkasin paikalta parissa minuutissa. Lasimäki on varsin suosittu matkailijoide keskuudessa. Uskon tämä johtuvan siitä, ettei lasin tekoa pääse seuraamaan moniskkaan paikoissa. Tietenkin suklaatehdan samassa paikassa on iso plussa! Alueella oli varsin kattavasti käsityö"kojuja", ja siihenhän Lasimäki varsin pitkälle perustuukin. Myös kauniit kesäpäivät on huomioitu Valion kojulla sekä kodalla, joten ei minulla parannusidoita oikein ole. Tosin maisemaa olisi voinut piristää istutuksilla ja lasinpuhallushalliin voisi hankkia tehokkaamman tuuletuksen.


1 kommentti: