sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Rastiviikko

Kahdeksasluokkalaisille järjestetty yhteishakuun liittyvä rastiviikko on nyt ohi. Rastiviikon tarkoitus oli informoida eli aloista, mitä tavastialla voi opiskella. Ikävä kyllä kaksoistutkinnolla ei ollut omaa rastia, mikä itse olisin kokenut varsin tarpeelliseksi, kun siitä kerrotaan lähinnä kauhutarinoita. 

Pyrin toimimaan koko viikon ajan mahdollisimman asiallisesti ja tehokkaasti hymy huulilla, a ilmeisesti pääsin tavoitteeseeni, sillä opettajamme kysyi minua ja luokkalaistani tutortoimintaan ensivuodelle. 

Matkailun rasti oli varsin yksinkertainen, tehtävänä oli tunnistaa lippuja ja muutama "mikäö ei kuulu joukkoon" -tyyppinen  kysymys. Lähes tulkon jokainen ryhmä sai kaikki kerralla oikein, ainoa haaste heille tuntui olevan Disneylandin ja Disneyworldin sijoittamminen oikeille mantereille. Pisteet oli koottu eri puolille luokkaa pienien pöytärykelmien päälle ja jokaista rastia oli kaksi kappaletta, joten ruuhkatkin oli huomioitu. Rastimme oli siis varsin toimiva, ja ainoa toimimattomuus oli mielestäni tuolien sijoituksessa. Ne olivat siististi pöytien alla, ja ryhmän tullessa pisteelle he istuutuivat niille ja jättivät levälleen. Mutta koska tämä oli ongelmista suurin (mitä ei siis tapahtunut läheskään jokaisen ryhmän kanssa), voin sanoa meidän onnistuneen varsin hyvin.

Ensi vuonna rasti voisi olla samn tyyppinen, tai mahdollisesti vastaava, mikä on ollut aiempina vuosina. Silloin on ryhmän on täytynyt sijoittaa erilaisia kaupunkeja sekä tapahtumia kartalle.



1 kommentti: