torstai 6. huhtikuuta 2017

TOP #5, näyttö osa 1 ja yövuoro

Viikko alkoi aamuvuorolla ja kassan laskemisella. Kävin läpi päivän saapuvia kanta-asiakkaita ja tein heille majoituskortit avainkortteineen. Vip-asiakkaille tein ja vein huoneisiin pienet tervetuliaislahjat. Seuraavana päivänä saapuvalle ryhmälle tein nimilistan. Huolehdin aulatilan siisteydestä vaihtamalla pöydissä oleville kukille vedet.

Tiistaina suoritin näytöstä kaksi osaa, aamiaistarjoilun toimipaikan liikeidean mukaan ja kerroshoidon siivoten omatoimisesti kaksi huonetta. Aamiaisella huolehdin salin siisteydestä blokkaamalla astioita ja pitämällä linjaston siistinä. Pidin huolen, että tuotteet riittävät läpi ruokailun. Siivotessani käytin yleispuhdistusainetta, punaista ja sinistä rättiä, tiski- ja vessaharjaa, moppia ja imuria. Tuuletin huoneen, vaihdoin lakanat, tyhjensin roskikset, pesin vessan ja suihkun ja imuroin, kuten minut oltiin opetettukin. Kiinnitin kestävään kehitykseen huomiota lajitellessani roskia. Molemmat osat näytöstä meni mielestäni varsin hyvin. Monessa asiassa (esim. asiantuntevuudessa, sujuvassa työskentelyssä) on paljonkin parannettavaa, mutta varsinaisia virheitä en huomannut tehneeni.

Yhden ilta- ja yhden yövuoron jälkeen minulla on viimeinen osa näytöstä, vastaanotto. Kahden vuoron jälkeen minun tulisi olla lähes pätevä hotellivirkailija, enkä usko olevani. Paperilla näyttö ei kuulosta hankalalta, mutta respassa ollessani koen edelleen olevani osaamaton. Viimeinen näyttö jännittää, ja olen siitä epävarma.

Keskiviikko oli vilkkaampi päivä, kuin mitä aiemmat työvuoroni ovat olleet. Tekemistä, toistoja ja oivalluksia oli paljon. Töihin tullessani laskin kassan ja tulostin downtimen, jossa hotellin tietoja on paperilla turvassa, mikäli koneet kaatuvat. Tarkistin, täsmäävätkö minibaareista nautitut tuotteet veloitettujen kanssa. Anniskelin oluita, ja muita mietoja alkoholijuomia pitkin iltaa, sekä blokkasin aulan oleskelutilaa. Kirjasin asiakastietoja majoituskorteista järjestelmään. Saapuvia asiakkaita oli tänään tavanomaista enemmän, joten lyhyen ajan sisään tulleiden toistojen ansiosta "opin kunnolla" tekemään check-inin. Perin myös maksun majoituksesta.

Torstain ja perjantain välisä yönä olin yövuorossa. Aulabaarissa oli jonkun verran porukkaa, tein porukalle 6 gin tonic-juomasekoitusta. Viisi viikkoa aulabaarissa, ja olen tehnyt tasan 8 juomasekoitusta, joista jokainen on ollut gin tonic. Tulostin vuoron alussa downtimen, event listin ja keittiölle sekä salille aamiaisraportin ruokailevien määrästä. Event listillä näkyy kuluvan päivän tapahtumat, kuten kokoukset ja teatterien väliajat. Avattiin ohjaajan kanssa laskutustilejä. Tehtiin kokousopasteet ja koodattiin avaimet tiloihin. Siivottiin aulabaari ja täytettiin puuttuvia tuotteita. Pestiin aulashopin kahvikone, ja täydennsin shopin tuotteita. Laskettiin, onko baarissa+varastossa oikea määrä tuotteita, ja laskettiin kassa. Viivyteltiin yöajon kanssa myöhään, sillä odotimme no show-asiakkaita. Tulostettiin lisää erilaisia raportteja. Keittiön vastuulla on aamupalan leivät ja lämpimät, sekä keittiön iltavuoro laittaa leivänpäälliset, jugurtit, hedelmät ja makeat tarjoiluastioihinsa kärrylle, jotka respassa työskennellyt yövuorolainen panee esille. Myös kahvi, tee ja maidot olivat meidän vastuullamme. Vastaanotimme aamupostin. Kirjasin aamun ensimmäisiä poistuvia asiakkaita ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti